Снимка на водопроводчик

Теч от тоалетна

теч от тоалетна (снимка)

При ВиК авария  0883 66 66 80 
 
Най-честите течове са от тоалетната. Ако установите, че сметките ви за вода са необичайно високи, непременно проверете за теч в тоалетната. Има теч, когато водата от казанчето продължава да тече, дори когато не е използвано или казанчето не се пълни достатъчно с вода, или се пълни много бавно.
 
Течовете в тоалетната може да са в следствие на неизправност на клапана или счупен или повреден поплавък в тоалетното казанче, ако поплавъка е здрав и казанчето продължава да тече, трябва да се регулира поплавъка, за да затваря добре и да контролира притока на вода.
 
Може да имате теч заради износени и изхабени гумени уплътнения на пълнещия и празнещ механизъм в казанчето, те подлежат на смяна.
 
Може да имате теч заради повредено пускащото устройство и пълнещия механизъм. Възможно е казанчето да се е запушило заради варовита вода или попадане на боклуци и песъчинки в казанчето, което води до замърсяване на уплътненията и запушване на цедката, която трябва да се почисти.
 
Всички тоалетни казанчета - пластмасови, порцеланови, фаянсови, вградени подлежат на ремонт. Не прибързвате да купувате ново казанче или моноблок. Можем да констатираме от къде идва проблема с теча, да го отстраним и да ви спестим средства.
 
Предлагаме следните ВиК услуги свързани с теч от тоалетното казанче:
 
- ремонтиране и смяна на счупен поплавък;
- подменяне на гумички и уплътнения ;
- почистване или подмяна на запушени цедки ;
- регулиране и оптимално настройване на водното ниво в тоалетното казанче, за да достига и да не е в излишък;